فهرست مطالب


قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی یکی از رایج‌ترین سوالات عموم افرادی است که قصد ساخت انواع سازه فولادی را دارند. در این مطلب ضمن پرداختن به هزینه اجرای اسکلت فلزی جوشی به عوامل موثر بر قیمت آن می‌پردازیم.

قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی مانند اجرای سازه فلزی دیگر به عوامل مختلفی بستگی دارد و با قیمت ساخت اسکلت فلزی پیچ‌ و مهره ای متفاوت است.

همان‌طور که از نام این نوع از سازه فلزی مشخص است، تفاوت آن با دیگر انواع سازه فلزی در روش اجراست. یعنی در روش اجرای سازه فولادی جوشی و برای اتصال اجزای مختلف سازه اعم از ستون، تیر، تیرچه، سقف و مهاربندها از جوشکاری به جای پیچ و مهره استفاده می‌شود.

در این مطلب ضمن ارائه میانگین قیمت اجرای اسکلت فولادی جوشی، به مهمترین عوامل موثر بر قیمت این عملیات می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

کاربردهای اسکلت فلزی جوشی

امروزه در ساخت انواع سازه‌های ساختمانی عمدتا از دو نوع اسکلت‌بندی بتنی یا فلزی استفاده می‌شود. اما به لطف سرعت عمل در اجرای سازه‌های فلزی، استحکام بالا و تناسب آن‌ها با کاربری‌های گوناگون، این سازه‌ها امروزه در صنایع گوناگونی و برای کاربری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از جمله این موارد باید به استفاده از سازه فلزی با کاربری‌های انبار، سردخانه، مرکز اجتماعات، نمایشگاه، همایشگاه، سالن ورزشی، ساختمان مسکونی و اداری، گلخانه، دامداری و غیره اشاره کرد.

عوامل موثر بر قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی

قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی ارتباط مستقیمی با اجزا و کیفیت مصالح به کار رفته در آن دارد و ما در این بخش به این موارد می‌پردازیم.

همان‌طور که از نام سازه فولادی مشخص است در ساخت آن عمدتا از قطعات فلزی و آهن‌آلات استفاده می‌شود. در نتیجه این موضوع، وزن و حجم آهن‌آلات به کار رفته در ساخت سازه فولادی تاثیر مستقیمی بر قیمت اجرای آن دارد.

از طرفی، عوامل گوناگون دیگری از وضعیت اقتصادی کشور و نرخ تورم و ارز گرفته تا نوسانات قیمت بتن و آهن‌آلات نیز بر قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی تاثیر دارند. در این بخش تاثیر هر یک از این عوامل بر این موضوع را بررسی می‌کنیم.

هزینه خرید بتن

معمولا در اجرای سازه فلزی یکی از مهمترین بخش‌ها، عملیات اجرای فونداسیون است که با بتن انجام می‌شود. البته از بتن در بخش‌های دیگری از سازه فلزی نیز به تناسب نیاز و شرایط ساخت سازه استفاده می‌شود، اما عمده‌ترین کاربرد آن در بتن‌ریزی پی و فونداسیون سازه است. در نتیجه این مسئله قیمت بتن از مهمترین عوامل موثر بر قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی و دیگر انواع سازه فلزی است.

طرح کلی سازه و پیچیدگی‌های آن

نقشه سازه فلزی و پیچیدگی‌های آن یکی از عمده‌ترین عوامل موثر بر هزینه اجرای اسکلت فلزی جوشی است. طبیعتا هرچه طرح کلی سازه بزرگتر یا پیچیده‌تر باشد، نیاز به مصالح بیشتری در ساخت آن وجود دارد و این وزن مصالح مورد استفاده در سازه را به ازای هر متر مربع بالاتر می‌برد و در نهایت بر قیمت اسکلت فولادی موثر خواهد بود.

کیفیت مصالح

در ساخت هر نوعی از سازه، هزینه‌های ساخت ارتباط مستقیمی با کیفیت مصالح مورد استفاده دارد. قیمت مصالح گوناگون مورد استفاده در ساخت سازه فلزی از تیرآهن، میلگرد و نبشی گرفته تا بتن و دیگر موارد بسته به کیفیت، مقاومت و دیگر ویژگی‌هایی که دارند می‌تواند متفاوت باشد.

برای مثال ممکن است بسته به خواسته کارفرما یا وضعیت آب‌وهوایی منطقه احداث سازه، نیاز باشد از مصالح در بالاترین کیفیت استفاده شود و این طبعا بر قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی تاثیر دارد.

روش اجرای اسکلت فلزی

بسته به روش اجرا، قیمت اجرای اسکلت فلزی می‌تواند متفاوت باشد. در واقع قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی با قیمت اسکلت پیچ و مهره‌ای متفاوت است.

در روش اجرای سازه فلزی با جوشکاری، قطعات و اجزای مختلف سازه با جوشکاری به هم وصل می‌شوند. در این روش، هزینه اجرای سازه ارتباط مستقیمی با دستمزد جوشکار دارد که آن نیز تابعی از نرخ روز جوشکاری سازه فلزی، وضعیت اقتصادی کشور، نرخ تورم و ارز و برخی موارد دیگر است.

تعداد طبقات سازه

دیگر عامل موثر بر قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی، تعداد طبقات سازه است. طبیعتا با افزایش تعداد طبقات سازه، به میزان بیشتری از مصالح، کار بیشتری نیروی انسانی و کار بیشتر جوشکار نیاز است و این مسئله تاثیر قابل توجهی بر هزینه اجرای اسکلت فلزی جوشی خواهد داشت.

هزینه استفاده از جرثقیل

معمولا برای برپایی ستون‌های سازه فلزی و کنار هم قرار دادن دیگر اجزای آن، نیاز به استفاده از جرثقیل در مراحل مختلف کار وجود دارد.

امروزه استفاده از جرثقیل برای ساخت سازه فلزی خود بخش مهمی از هزینه‌های عملیات ساخت را تشکیل می‌دهد و هرچه نیاز بیشتری به جرثقیل وجود داشته باشد و در تعداد دفعات بیشتری از آن استفاده شود، قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی نیز بالاتر می‌رود.

برای مثال در سازه‌های بزرگ با طبقات متعدد ممکن است نیاز به روزها فعالیت جرثقیل برای جای‌گذاری اجزای سازه وجود داشته باشد و این موضوع بر قیمت سازه تاثیر زیادی دارد.

هزینه اجرای دیوار برشی

در سازه‌های فلزی با قاب ساده، دیوار برشی یکی از مهمترین و البته هزینه‌برترین بخش‌های سازه است که ضروری است با دقت و کیفیت بالایی اجرا شود. معمولا برای اجرای دیوار برشی از قالب‌بندی استفاده می‌شود. دستمزد و هزینه اجرای دیوار برشی نیز بسته به نوع اجرا، نرخ روز بازار و البته جنس قالب‌ها متغیر است.

دستمزد اجرای سقف کامپوزیت

دیگر بخش سازه فلزی که هزینه آن نقش مهمی در قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی دارد، سقف کامپوزیت است. معمولا هزینه این عملیات به ازای هر متر مربع محاسبه و تعیین می‌شود و بسته به شهر و منطقه محل ساخت سازه نیز متغیر است.

دستمزد نیروی انسانی

برای ساخت هر نوعی از سازه فلزی، نیاز به فعالیت طیف قابل توجهی از نیروی انسانی از نیروی کار ساده گرفته تا کارگران ماهر و متخصص است. از طرفی هزینه فعالیت پیمانکار نیز بخشی از هزینه نیروی انسانی در ساخت سازه فلزی محسوب می‌شود و بسته به محل، منطقه و شهر ساخت سازه متغیر است.

کنار هم قرار دادن این مسائل حاکی از این است که هزینه فعالیت نیروی انسانی که معمولا دستمزد خود را به شکل روزانه دریافت می‌کند بخش مهم دیگری از هزینه اجرای اسکلت فلزی جوشی است.

قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی

با کنار هم قرار دادن هزینه‌های جاری در اجرای اسکلت فلزی به روش جوشی، باید گفت که در حال حاضر هزینه اجرای اسکلت فلزی جوشی در سال 1403 چیزی بین 5 تا 8 میلیون تومان به ازای هر متر مربع است.

اجزای ساختمان‌های فلزی

سازه‌های فلزی با وجود تفاوت‌هایی جزئی در ساختار خود از اجزای نسبتا مشترکی برخوردارند. اجزای مشترک عموم سازه‌های فلزی عبارتند از فونداسیون، ستون، تیر، تیرچه، پله، مهاربند و سقف.

هر یک از مواردی که به ذکر آن‌ها پرداختیم بسته به نوع و کاربری سازه یا سفارش کارفرما می‌توانند دارای ویژگی‌های مختلفی باشند. طبیعتا همین مسئله یعنی ویژگی‌های هر بخش از سازه به تناسب نیاز، شرایط و سفارش می‌توانند در قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی موثر باشند.

جمع‌بندی
در طول این مطلب با مرور مهمترین عوامل موثر بر قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی، کوشیدیم میانگین هزینه لازم جهت ساخت اسکلت جوشی را ارائه کنیم. توصیه می‌کنیم پیش از اقدام به ساخت اسکلت فلزی با بررسی وضعیت کلی بازار، نوسانات قیمت آهن‌آلات و هزینه نیروی انسانی، برآوردی تقریبی نسبت به قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی داشته باشد. همچنین برای ساخت اسکلت فلزی بهتر است کل عملیات را به یک شرکت متخصص بسپارید و از خدمات شرکت‌های متخصص فعال در این حوزه استفاده کنید. البته پیش از انعقاد قرارداد با هر شرکتی جهت ساخت اسکلت فلزی توصیه می‌شود وضعیت کلی شرکت، سوابق و نظرات و مشتریان سابق آن را بررسی کنید و سپس نسبت به سفارش ساخت یا اجرای اسکلت فلزی اقدام کنید.